România este cunoscuta ca o ţară cu un potenţial deosebit în domeniul resurselor minerale, în special țiței, gaze naturale, sare, aur, argint şi metale feroase și neferoase. Din punct de vedere istoric, industria extractivă din România s-a aflat deseori în avanposturile dezvoltării acestei industrii în Europa, oferind metode noi de identificare şi evaluare a resurselor minerale și petroliere, metode care s-au dovedit ulterior de o importanţă majoră în întreaga lume.
(http://www.namr.ro/home/)
Este o agenție guvernamentală în cadrul Ministerului Industriilor și Inovării. Principalele sale atribuții sunt de a consilia Guvernul Islandei cu privire la aspectele energetice și subiecte conexe, licență și să monitorizeze dezvoltarea și exploatarea resurselor energetice și minerale, reglementează funcționarea sistemului de transport și distribuție a energiei electrice și de a promova cercetarea în domeniul energiei.
Programul Națiunilor Unite Universitatea geotermal de formare (UNU-GTP) este rulat ca o unitate separată în cadrul Orkustofnun, pe baza unui contract cu Ministerul Afacerilor Externe din Islanda și Universitatea Națiunilor Unite din Tokyo. Fondul Energetic guvernamental și Agenția pentru Energie, care este co-finanțat de Orkustofnun, companiile de utilități și granturi de cercetare externe, sunt, de asemenea, găzduit de Orkustofnun.
(http://www.nea.is/the-national-energy-authority/)